Home » Obvestila » KO SE SRCE V HARMONIJI ODPRE … (koncert MPZ OŠ Tabor, 8. marec 2019)

KO SE SRCE V HARMONIJI ODPRE … (koncert MPZ OŠ Tabor, 8. marec 2019)

Na mednarodni dan žena smo se zbrali ljubitelji zborovskega petja, ljubitelji lepih prireditev, podporniki neutrudnega dela s šolskimi zbori našega sodelavca in zborovodje Zdravka Novaka, učenci, učitelji, vodstvo, starši in na ta dan še posebej povabljeni, upokojenci OŠ Tabor.

In bilo je nepozabno! Že ob vstopu v šolsko telovadnico nas je pozdravila prekrasna scena, ki jo je skupaj z učenci oblikovala učiteljica likovne umetnosti Nataša Černič. Mladinski zbor nam je ob spremljavi pianista Mihe Nagodeta zapel osem prekrasnih pesmi, avtorjev iz različnih držav in celin, ki jih je povezovalo srce, srčnost, harmonija. Scenaristka in režiserka Branka Novak je vse te prelepe skladbe, ki so v izvedbi zbora zvenele harmonično in bile zapete res iz srca, povezala z literarnimi utrinki mojstrov slovenske besede.

Člani zbora pa so imeli poleg petja na koncertu priložnost pokazati tudi druge svoje talente: članice zbora Ajda Rupnik, Sofija Zoppellaro-Lapajne in Mika Umer Windschnurer so bile odlične recitatorke literarnih besedil in povezovalke, z izvrstno instrumentalno interpretacijo pa so se nam predstavili člani zbora, ki obiskujejo tudi glasbeno šolo: Sara Hladnik, Rebeka Nagode, Anže Lampe, zbor pa sta ob posameznih skladbah poleg pianista spremljala tudi Matevž Špacapan in Veronika Gantar.

Ravnateljica Miša Stržinar se je na koncu koncerta zahvalila vsem sodelujočim, ni pozabila niti na skrbnika ozvočenja – nekdanjega učenca Tilna Podobnika in devetošolca Jureta Modrijana.

Po zadnji skladbi smo obiskovalci koncerta kar obsedeli: polni vtisov, z lepimi občutki in z željo, da srce, ki smo si ga obesili okoli vratu pred vhodom na prizorišče koncerta, še naprej bije v ritmu odličnega petja šolskih zborov, bije naj tudi v ritmu harmonije, razumevanja in ljubezni med ljudmi …

Galerija

Fotografije je posnel Primož Sark.

Bojana Levinger