Home » Obvestila » NAŠE PESMI, NAŠE SANJE

NAŠE PESMI, NAŠE SANJE

Le kdo se ne spomni nepozabnega filma Moje pesmi, moje sanje? Njegova brezčasnost se kaže tudi danes, čeprav je od njegovega nastanka minilo že več kot petdeset let. Glasba v filmu je bila nepozabna. Zato sta si snovalca letnega koncerta Otroškega pevskega zbora Zdravko in Branka Novak za rdečo nit povezave glasbe in filma izbrala prav skladbo DO RE MI iz tega filma in naslov filma malo priredila za poimenovanje koncerta.

In v znamenju filma se je letošnji koncert OPZ tudi začel. Tiho smo si prepevali ob zvokih glasbe iz nepozabnih slovenskih filmov: Bratovščina Sinjega galeba, Sreča na vrvici, Kekec … Da so si pevci OPZ malo oddahnili, so poskrbeli najmlajši, pevci Pevske pripravnice naše šole, ki so nas z odličnim petjem pod zborovodsko taktirko Nine Kovač prepričali, da je nanje vsekakor treba računati, ko se bodo naslednje leto pridružili otroškemu zboru. Oba zbora je na klavirju kot vedno odlično spremljal Miha Nagode

Pevci OPZ so nas do konca koncerta navduševali prav z vsako zapeto skladbo, tudi z izborom skladb za Območno srečanje šolskih pevskih zborov, ki bo potekalo prav na naši šoli, 11. aprila. Zagotovo bodo navdušili tudi letošnjega strokovnega spremljevalca srečanja.

Enkratno povezovanje prireditve pa sta nam pričarali mama in hči, Tatjana in Sara Hladnik. S svojim neprisiljenim, spontanim vodenjem prireditve, ob koncu sta tudi skupaj družno zaigrali na klavir in zapeli, sta odlično zaokrožili res lepo glasbeno prireditev.

In vedno znova smo na naši šoli ponosni na naše učence, zdajšnje in prejšnje, ki rade volje prevzamejo vlogo tehnikov prireditve, tudi tokrat sta bila to Tilen Podobnik in Jure Modrijan. Za lepo, pomladno scensko podobo so poskrbele učiteljice podaljšanega bivanja, hvala tudi pevkam MPZ in učiteljicam, ki so poskrbele, da je vse potekalo nemoteno, in Šolskemu skladu, da je prireditev finančno omogočil.

Vsako leto znova uživamo ob koncertih šolskih zborov, tudi v petek, 5. aprila, smo. Zelo. Naj to kar traja … in traja.

Galerija

Videoposnetek

avtor fotografij: Primož Sark

Bojana Levinger