Home » Obvestila » ZAPOJMO POMLADI, 51. OBMOČNA REVIJA OTROŠKIH IN MLADINSKIH ZBOROV OBČINE LOGATEC

ZAPOJMO POMLADI, 51. OBMOČNA REVIJA OTROŠKIH IN MLADINSKIH ZBOROV OBČINE LOGATEC

V petek, 11. aprila 2019 ,se je na odru telovadnice OŠ Tabor predstavilo več kot 200 pevcev petih otroških in dveh mladinskih zborov občine Logatec. OŠ Tabor je bila letos poleg glavne organizatorke,  Območne izpostave JSKD Logatec, soorganizatorka tradicionalne zborovske prireditve.

Prvič je zborovsko srečanje potekalo v šolski telovadnici in vsi tehnični in scenski dodatki so omogočili, da je bil zvok zborov ustrezen. Vsekakor je to velika pridobitev tudi za naslednje glasbene prireditve, ki bi jih lahko tu organizirali. Odlična usklajenost ekipe strokovnih delavcev in učencev šole pod vodstvom koordinatorke Jasne Habjan je pripomogla k temu, da je revija potekala gladko in nemoteno.  Vzpodbudno je bilo tudi veliko število obiskovalcev prireditve, ki so s spontanimi aplavzi znali nagraditi odlično petje mladih pevcev.

V programu prireditve smo lahko prisluhnili kar štirim zborom OŠ Tabor.  Najprej se je predstavila Zborovska pripravnica OŠ Tabor, v kateri poje petnajst učencev 1.in 2.razreda. Pod zborovodskim vodstvom Nine Kovač nas je navdušila s pogumnim izborom zahtevnih skladb, ki so ga najmlajši izvedli sproščeno in neobremenjeno. Seveda smo redni spremljevalci zborov, ki na OŠ Tabor delujejo pod zborovodsko taktirko Zdravka Novaka že navajeni, da nas OPZ POŠ Hotedršica, OPZ in MPZ OŠ Tabor vsako leto znova presenetijo z nečim novim, kot so  izviren izbor skladb, koreografija, odlični solisti, brezhibna izvedba  in še kaj. Tudi letos smo zaradi vseh teh odlik ponosno zaploskali vsem trem zborom.

Poleg zborov z OŠ Tabor smo lahko prisluhnili tudi OPZ OŠ 8 talcev, letos jih je prvič vodila zborovodkinja Maja Stare Mihelič, OPZ Adoramus , pod vodstvom Eme Verdinek in MPZ Adoramus, ki ga vodi zborovodkinja Lucija Treven. Zbore so na klavirju spremljali Primož Malavašič, Brigita Nagode in Bojana Škrlj.

Vse pevce in udeležence prireditve je nagovoril župan, g. Berto Menard, vodja Območne izpostave logaške občine Tanja Pina Škufca je vsem zborovodjem in zborom  podelila zaslužena priznanja, zaploskal jim je tudi strokovni spremljevalec Matej Penko. Uspešno prireditev je povezovalka Sanja Rejc sklenila z besedami, naj nas lepo  petje tudi v prihodnosti povezuje.

Galerija

Foto: David Kunc

Bojana Levinger