Home » Obvestila » ZAPELI NA KRILIH POMLADI S PO LOGATEC

ZAPELI NA KRILIH POMLADI S PO LOGATEC

Pevci in pevke Združenega OPZ POŠ Hotedršica in MPZ OŠ Tabor Logatec so 10. maja zapeli v eni najlepših koncertnih dvoran pri nas, v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji v Ljubljani! Za pevce je bil to dogodek, ki se ga bodo zagotovo spominjali še dolgo. Stati na odru in peti v tej imenitni koncertni dvorani, ne more vsak!

Na koncert z naslovom Na krilih pomladi je pevce povabil Pihalni orkester Logatec, z njihovo mladinsko sekcijo je združeni zbor na koncertu zapel skladbo Supplication For The World Future; skladba je prošnja otrok, da svet ostane zelen, zdrav, da bodo na svetu dovolj čiste vode, zraka in dreves … Pevci so skladbo odpeli pod vodstvom dirigenta Vida Pupisa in skupaj z orkestrom navdušili polno dvorano obiskovalcev.

Mladinski zbor OŠ Tabor Logatec je na koncertu zapel tudi, pevci so ob klavirski spremljavi pianista Primoža Malavašiča in pod vodstvom zborovodje Zdravka Novaka zapeli skladbo Oskarja Petersona Himna svobodi  in poželi dolg aplavz.

Na koncertu, na katerem je Pihalni orkester odigral zahteven program za tekmovanje, sta se s krajšim programom predstavila tudi Pihalni orkester GŠ Logatec in Mladinska sekcija PO Logatec. V vseh treh orkestrih igra veliko število sedanjih in nekdanjih učencev OŠ Tabor Logatec.

Hvala staršem, da so pomagali s prevozi na vaje in prišli koncert poslušat v Ljubljano, hvala vodstvu OŠ Tabor za pomoč pri organizaciji in županu Občine Logatec za finančno pomoč pri kritju stroškov.

Fotografije, ki jih je posnel Valter Leban, si oglejte v fotogaleriji Na krilih pomladi

Zdravko Novak, zborovodja