Home » Obvestila » PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU BRALNE ZNAČKE

PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU BRALNE ZNAČKE

11. 6. 2019 smo v dvorani Kulturnega doma Gorenji Logatec pripravili prireditev za učence, ki so prebrali knjige za bralno značko.

S pisateljem Primožem Suhodolčanom se je srečalo 282 mladih bralk in bralcev. Nasmejali so se duhovitostim pisatelja, ki izžareva mladostno energijo. Učenci so pisatelju ves čas strumno sledili in vidno uživali.

Med predstavo so se učenci v obeh skupinah (prva in druga triada z obema podružnicama) kulturo obnašali, saj so jih učiteljica predhodno dobro pripravile.

Na današnji dogodek so se učenci pripravljali tudi tako, da so v zadnjih tednih zavzeto prebirali knjige pisatelja Primoža Suhodolčana ter ustvarili čudovite ilustracije, ki so na ogled na panojih razredne stopnje, danes pa so obogatile izvirno sceno na odru, kjer smo gostili pisatelja.

Omogočiti učencem srečanje s pisateljem, čigar knjige prebirajo, je za mlade bralce čudovito darilo, kar je v uvodnem nagovoru poudarila tudi ravnateljica, Miša Stržinar. S tako prakso bomo nadaljevali tudi v prihodnje, da bodo mladi še naprej radi brali. Primož Suhodolčan pravi, da je vse, kar piše v njegovih knjigah – res. Ne verjamete? Potem pa brž sezite po knjigah in jih preberite.

Hvala vsem, ki ste pripomogli, da je prireditev odlično uspela.                                                                             Darja Merlak, vodja prireditve