Ko smo prišli, so nam postregli zajtrk. Jedli smo piškote in kolačke ter pili sok. Nato smo šli na sprehod v naravo.

Ogledali smo si veliko stvari, ki jih mi nimamo. Ogledali smo si štiri kale, ki so bili sezidani za napajanje živine. Otroci so se včasih v njih učili plavati. Iz vodnjakov pa so ljudje zajemali vodo za pitje.

Šli smo v muzej, ki je prikazoval stare čase. Ko smo se vrnili, smo se s prijatelji iz Repentabora igrali med dvema ognjema. Poleg šole je bil vrtec, kjer smo pojedli kosilo. Imeli smo zelenjavne makarone, mocarelo in korenje. Po kosilu smo si ogledali predstavo in do odhoda spet igrali med dvema ognjema. Ko je bil čas, smo se poslovili in odšli na avtobus. Poslovili smo se tako: adijo!

Neja Šebenik, 3. razred OŠ Tabor Logatec

Obisk šole v Repentaboru

S šolo smo se učenci 3. razreda odpravili v Repentabor. Tam so nas pričakali učenci od 1. do 5. razreda. Na šoli jih je samo 15. Tam smo spoznali veliko znamenitosti. Ogledali smo si hišo in  kako so živeli včasih. Imenovala se je kraška hiša. Tam prirejajo tudi kraške ohceti.

V Italiji je neverjetno. Imajo drugačno hrano kot pri nas. Tam smo spoznali veliko otrok, ki so se radi družili z nami Slovenci. So drugačni in vsi učenci  imajo majico rumene barve z napisom Šola Alojza Gradnika.

Šli smo na sprehod in ko smo se vrnili, smo na njihovem igrišču igrali med dvema ognjema. Po igri smo so nam postregli kosilo, nato pa smo si ogledali kamišibaj. Kmalu smo se poslovili in v dar dobili lutke, ki so jih izdelali sami.

Vse skupaj je bilo zakon!

Larisa Gantar, 3. razred OŠ Tabor Logatec

(Visited 129 times, 1 visits today)