2. SREČANJE BRALNEGA KLUBA V ZNAMENJU UGANKE LONDONSKEGA OČESA

V petek, 14. 12., ob 14-ih smo se v knjižnici prelevili v prave mlade detektive in poskusili razrešiti več kot le eno uganko. Salim ob 11:32 vstopi na Londonsko oko, ob 12:02 ko bi moral izstopiti, pa ni o njem ne duha ne sluha. Kam je izginil? Primer se zdi nerešljiv, a na koncu se izkaže, da ga lahko reši tisti, ki zna nanj pogledati z drugačnega zornega kota. Vse je odvisno od tega, kako gledaš …
Za temo našega naslednjega srečanja smo na Samov predlog izbrali knjigo Jureta Černiča: Bebo: O fantu, ki je bil malo tako. Zopet se srečamo 1. 3. 2019. Vabljeni vsi mladi bralci!

mentorici Maruša Brenčič Nagode in Barbara Facija

Enajsta šola danes

Kot vsako leto, je območna izpostava JSKD tudi letos razpisala literarni in likovni natečaj za osnovnošolce. Skupaj z vsemi tremi osnovnimi šolami je natečaj potekal pod naslovom Enajsta šola danes. V Cankarjevem letu so učenci kot navdih za  likovno in literarno ustvarjanje skupaj s svojimi mentoricami brali Cankarjevo zbirko črtic Moje življenje.

V torek, 11. 12. 2018, na samo obletnico Cankarjeve smrti, so učenci v Stekleni galeriji v Logatcu na kulturni prireditvi prejeli nagrade in priznanja za svoje likovne in literarne izdelke.

Tudi učenci naše šole so bili na obeh natečajih zelo uspešni:

Likovnega natečaja so se udeležili učenci razredne in predmetne stopnje s svojimi mentoricami Nino Kovač, Darjo Merlak, Rezko Drmota, Tanjo Trček,Ireno Sivec Maglica, Marijo Jereb Lukan, Miro Lapajne Prinčič in Natašo Černič.

Nagrade so osvojili:

Aleksej Razpotnik, 2.r.

Lana Kos,3.r.

Larisa Žerjal, 5.r.

 Mika Umer Winschnurer, 8.r.

 

Izmed 42 del iz vseh treh osnovnih šol, pa je po izboru selektoric Anamarije Stibilj Šajn in Tanje – Pine Škufca kar 33 likovnih del iz OŠ Tabor tudi razstavljenih v Stekleni dvorani.

 

Na literarnem natečaju so sodelovali učenci 7.,8. in 9. razreda z mentoricama Barbaro Facija in Bojano Levinger.  Po izboru selektorice Kaje Pregrat so nagrade prejeli:

 

Špela Hribar in Maja Menart, 7.r,

 Lucijan Jerina in Pia Golob Harbaš, 8.r.

 

Poleg njih pa bo v zborniku objavljenih še 7 literarnih prispevkov naših učencev.

 

Vsem iskrene čestitke.

 

Bojana Levinger

Eko ustvarjalček v sredo, 12. 12. in 19. 12. odpade zaradi odsotnosti mentorice. Vidimo se po praznikih.

Mirne in ustvarjalne počitnice želim,

                                          mentorica Mateja Podgornik

Obveščam vas, da ta četrtek ni pogovornih ur v šolski svetovalni službi.

Lep pozdrav, Tajana Brajović.

MEDNARODNI NATEČAJ DOM

Tretješolci so s svojimi likovnimi izdelki sodelovali na mednarodnem natečaju Dom.  Izdelek učenke Lori Slabe iz 3. b  je bil  izmed veliko prispelih izdelkov izbran in uvrščen na tretje mesto v kategoriji od 5 do 8 let.

Lori čestitam in ji želim še veliko ustvarjalnih uspehov.

Mentorica Marija Jereb Lukan

Spoštovani starši!

usiObveščamo vas, da so se na razredni stopnji, pojavile naglavne uši. Starše naprošamo, naj otrokom redno pregledujejo lasišče.

Prosimo, da v primeru, ko nadlogo opazite pri vašem otroku, takoj obvestite razrednika. Na spletni strani Inštituta za varovanje zdravja RS (www.nijz.si/usi-naglavne-usi) so vam na voljo vse dodatne informacije o ušeh in predvsem navodila za ravnanje ob pojavu naglavnih uši.

ravnateljica Miša Stržinar

OBVESTILO

četrtek, 6. 12. 2018, bo interesna dejavnost Spoznajmo rastline in živali IZREDNO ob 13. 00 – 13. 45.

Hvala za razumevanje.                                                                                                                    Mentorica: Tanja Trček

OBVESTILO

četrtek, 6. 12. 2018, bo interesna dejavnost Pravljični krožek IZREDNO ob 13. 00 – 13. 45.

Hvala za razumevanje.                                                                                              Mentorica: Rezka Drmota

Nothing from ponedeljek, 17.12. 2018 to nedelja, 23.12. 2018.

petek, 21.12. 2018
  • Proslava pred dnevom samostojnosti in enotnosti

Nothing from ponedeljek, 24.12. 2018 to nedelja, 30.12. 2018.

Ta teden ni dogodkov.