V sredo, 16. 6. 2021, je bil za učenca tujca Aleksandra in Nikolo dan za spoznavanje glavnega mesta Slovenije. Skupaj z učiteljicama Sašo Mivšek Jereb in Majo Kos smo se sprehodili po Ljubljani. Naša prva postojanka je bila Hiša iluzij, kjer smo preizkusili, kako je ležati na »bodicah«, z vsemi močmi smo se trudili obdržati na glavo obrnjeni na stropu, ob številnih iluzijah pa smo se zavedli, kako zanimivo delujejo naša čutila. Nato smo pot nadaljevali po ljubljanskih ulicah in prepoznavali pomembne državne ustanove. Ugotavljali smo, koga z okna Wolfove ulice gleda Julija, prešteli zmaje na Zmajskem mostu, opazovali Plečnikove tržnice in razmišljali, po katerem mestu se je zgledoval pri svojih arhitekturnih mojstrovinah. Nato nas je čakala »pot« na Ljubljanski grad. Nanj smo se povzpeli z vzpenjačo, ki nam je razkrila tudi čudovit razgled. Opazili smo grajsko ječo, se razgledali z razgledne terase in nato peš odšli v staro mestno jedro. Tam smo se še malo okrepčali, nato pa pohiteli do Tivolija, od koder nas je vlak odpeljal nazaj v Logatec.
Saša Mivšek Jereb in Maja Kos


V sredo smo bili v Ljubljani z gospo Sašo, gospo Majo in Aleksandrom. V Ljubljano smo šli z vlakom. Šli smo v Hišo iluzij. Tam smo bili 1 uro in smo videli veliko iluzij. Bilo je super. Ko smo si pogledali vse iluzije, smo šli z gondolo na grad. Videli smo celo Ljubljano. Bilo je zelo lepo. Nazaj smo šli peš. Potem smo šli na pico. Bila je odlična. Pojedli smo tudi zelo dober sladoled. Z vlakom smo se potem odpeljali nazaj v Logatec. Izlet je bil super.
Nikola Dimitrov

Z učiteljicama smo šli v Ljubljano. Všeč mi je bila Hiša iluzij. Videli smo zanimiv grad in Zmajski most. Na mostu sem preštel 20 zmajev. Pojedel sem tudi veliko pico, ki je bila zelo dobra. Tudi sladoled mi je bil všeč.
Aleksandr Rudakov

(Visited 151 times, 1 visits today)