Kako poiščeš e-knjige v Cobissu?

Ker bomo nekaj časa doma in bomo zato imeli več časa, si ga vzemimo tudi za branje knjig. Kdor si jih ni izposodil v knjižnici, lahko posluša zvočne knjige ali prebira brezplačne e-knjige.

Učenci razredne in predmetne stopnje, ki še niste opravili bralne značke, lahko opravljate bralno značko tudi na daljavo. Preberite knjige, ki jih imate doma ali pa so dostopne preko povezav spodaj. Za več informacij pišite svoji učiteljici slovenščine ali knjižničarki (na natasag@os-tabor.si).

Pobrskajte po seznamu leposlovnih knjig, ločenih po starostnih stopnjah

Še več brezplačnih e-knjig za otroke, mladino in odrasle vam je na voljo na spletni strani emke in založbe Zala, zvočne pravljice na Lahko noč, otroci in Lahkonočnice ter zvočne knjige na audibook in audible.

Člani logaške splošne knjižnice lahko dostopate do knjig na portalu Biblos ali do revij in časopisov iz celega sveta na Pressreader.

Vabljeni ste tudi k reševanju MEGA kviza na povezavi https://www.megakviz.si/kviz/sezona-201920

Slovenski filmski ustvarjalci vam podarjajo na ogled izbor svojih filmov. Spored bodo bogatili vsak ponedeljek in četrtek, filmi pa bodo dostopni 7 dni.

Lahko pa si ogledate gledališko predstavo tule ali tule.

Na spletni strani Kamre boste našli digitalizirano kulturno dediščino slovenskih pokrajin.

Digitalna knjižnica Slovenije zagotavlja dostop do raznovrstnih digitalnih vsebin s področja znanosti, umetnosti in kulture. Portal vsebuje digitalizirano in izvorno digitalno gradivo. Digitalizirano gradivo je zaradi upoštevanja avtorskopravne zakonodaje v večji meri starejše (izpred leta 1945). Zajema veliko število knjig, časopisov in časnikov, fotografij, rokopisov, notnega gradiva in drugih kulturnih zakladov, ki jih hranijo slovenske knjižnice.

Evropska digitalna knjižnica – izvorno digitalno gradivo zajema veliko število sodobnih naslovov predvsem znanstvenih, pa tudi drugih serijskih publikacij. Vedno večji delež gradiva predstavljajo tudi sodobne elektronske knjige slovenskih založnikov. Med najzanimivejše gradivo posameznih držav članic sodijo: posnetki padca berlinskega zidu, fotografije hiše in grobnice italijanskega fizika in astronoma Galilea Galileja, portret Alfreda Nobela, notne partiture Wolfganga Amadeusa Mozarta, dela Sibeliusa, Rože zla pesnika Baudelaira, risbe Leonarda da Vincija, Vermeerjeva slika Dekle z bisernim uhanom …

Svetovna digitalna knjižnica vsebuje pomembne podatke o svetovnih kulturah, ki so

predstavljeni z digitaliziranimi rokopisi, zemljevidi, redkimi knjigami, glasbenimi partiturami, zvočnimi posnetki, filmi, fotografijami, digitaliziranimi slikami, arhitekturnimi načrti, itd.

Svetovna digitalna knjižnica UNESCA združuje širok nabor kulturnih in izobraževalnih vsebin. Na spletnem mestu najdete vznemirljivo gradivo, različna besedila, zemljevide, fotografije, posnetke in filme v kar sedmih jezikih.

Na spletni strani Digitalna solidarnost pa boste našli različne brezplačne storitve ali ugodnosti. Med drugim tudi en mesec brezplačnih digitalnih naročnin na revije.

(Visited 1.340 times, 1 visits today)