Spoštovani starši in učenci 7., 8., 9. razreda,


z Ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo testi za samotestiranje učencev 3. triade na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021.


V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje, bodo lekarne teste brez posebnih potrdil izdajale staršem ali zakonitim zastopnikom s Kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja brez dodatnih dokazil, če so rojeni od 1. 1. 2001 do 31. 12. 2010.

Učencu trenutno pripada 5 pet hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih učenec, oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja. Teste lahko prevzamete v katerikoli lekarni enkrat mesečno in sicer po pet testov za vsak mesec.
NIJZ priporoča, da učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.


Rezultati testiranja veljajo tudi za vstop v glasbene šole. Več informacij o samotestiranju je na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/samotestiranje.

Povzeto po okrožnici MIZŠ

Barbara Novljan Mišič, pomočnica ravnatelja

(Visited 305 times, 1 visits today)