Spoštovani starši in učenci OŠ Tabor Logatec,

veseli smo, da bomo glede na COVID razmere v letošnje šolsko leto vstopili nekoliko bolj sproščeno kot prejšnji dve šolski leti. Vsekakor pa je še vedno pomembno, da se obnašamo samozaščitno, upoštevamo osnovne higienske ukrepe in priporočila za preprečevanje prenosa in širjenja  virusa SARS CoV-2. Učence bomo spodbujali k pogostem in pravilnem umivanju rok ter pravilnemu kašljanju. Skrbeli bomo tudi, da bomo redno prezračevali učilnice.

Ker se okužbam najverjetneje ne bomo mogli v celoti izogniti, nam je MIZŠ poslalo osnovna navodila za ukrepanje ob sumu na okužbo in ob potrjenem primeru okužbe s SARS – CoV – 2.

V skladu s strokovnimi izhodišči NIJZ naj se učenci v primeru slabega počutja prostovoljno testirajo s testi HAG za samotestiranje, pri čemer se samotestiranje praviloma opravi doma v domačem okolju.

V primeru potrjene okužbe, bo šola  obvestila starše otrok, ki so bili  stiku z obolelim s potrjeno okužbo. Obveščeni starši boste pozorno spremljali zdravstveno stanje vašega otroka in v primerih simptomov okužbe naj otrok ostane doma. Nadalje se posvetujte z osebnim zdravnikom.

Ministrstvo za zdravje  bo za izvedbo prostovoljnega testiranja zagotovilo 10 testov na mesec. Teste bo učenec lahko dobil sam oziroma njegovi starši v lekarni na osnovi kartice zdravstvenega zavarovanja. Če je oseba tujec in nima kartice zdravstvenega zavarovanja, bo teste prevzel s potrdilom o vpisu oziroma vključenosti v šolo in z osebnim dokumentom.

Testi bodo v lekarnah učencem na voljo od 29. 8. 2022 dalje. V primeru poslabšanja epidemiološke slike bo Ministrstvo za zdravje prilagajalo število testov. Spodbujamo pa vse, da najprej porabite v lanskem letu prevzete teste.

V želji, da skrbimo za svoje zdravje in zdravje drugih vsem želimo prijeten in sproščen vstop v novo šolsko leto.

Več si lahko preberete tudi na

https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje

(Visited 155 times, 1 visits today)