Letošnji praznik poezije smo letos na naši šoli zaznamovali na svojevrsten način. Želeli smo na kar najboljši način predstaviti učenko 5. razreda naše šole, Zarjo Razložnik, ki nas že vse od vstopa v 1. razred naše šole, navdušuje s svojo ustvarjalnostjo na različnih ravneh. Na praznični dan poezije smo želeli izpostaviti predvsem njeno literarno ustvarjalnost.  

V dopoldanskem času se je Zarja s sedmošolkama Ano Nagode in Leno Bajc predstavila v vseh oddelkih centralne šole. Učenci so jo navdušeno sprejeli, vse od prvošolcev do devetošolcev. Dopoldanska predstavitev je bila krasen uvod v večerni literarni večer, ki sta ga s predstavitvijo Zarje Razložnik z naslovom ZARJIN SVET PREPLETA BESED organizirala Knjižnica Logatec in Literarno društvo Zeleni oblaki. Na prireditvi so poleg Zarje sodelovali tudi koordinatorka Knjižnice Logatec Urška Orešnik, učiteljici naše šole (Darja Merlak, Bojana Levinger), Zarjina mentorica gledališke skupine Novi oder Špela Delux, učenci OŠ Tabor (recitatorki Ana Nagode, Lena Bajc, harfist Jošt Petrič) in člani Zarjine ožje in širše družine. Mama Patricija in oče Mitja sta predstavila tudi dve Zarjini pesmi.  

V ospredju dogajanja pa je bila seveda Zarja. Suvereno nas je s svojo vezno besedo popeljala skozi svoje ustvarjalne bisere poezije, ki jih je predstavila skupaj z ostalimi nastopajočimi. Večer je minil, kot bi mignil. Polna dvorana Prešernove dvorane Narodnega doma je zaploskala tej  enkratni desetletni deklici, ki je na svetovni dan poezije 2023 zagotovo dosanjala svoje prve sanje, da so njeno ustvarjalnost  bolje spoznali tudi krajani občine, in jo vzpodbudili, da s svojim ustvarjanjem nadaljuje in da bomo v prihodnosti še veliko slišali o njenih uspehih ter bili ponosni, da je to uspelo  prav NAŠI Zarji. 

Bojana Levinger 

mozaik fotografij (avtorja Primož Sark in Patricija Manfreda)

povezava na video (avtorica Patricija Manfreda) https://youtu.be/yAvuMh2xKYE.

(Visited 142 times, 1 visits today)