Od ponedeljka, 25. 3. do srede, 27. 3. učenci predmetne stopnje spoznavajo in raziskujejo kulturno dediščino Logatca. Vsak razred raziskuje svojo temo. Šestošolci spoznavajo kulinariko skozi čas, sedmošolci Rimljane, osmošolci furmane in devetošolci turizem v Logatcu.

Ponedeljek

6. razred

Danes so se 6. razredi razdelili v dve skupini in se peš odpravili do kmetij Kranjc, Fačur in Pr Mihuč. Spoznali so delo na kmetijah ter postopek pridelave jogurta in drugih mlečnih izdelkov. Seveda so kaj tudi poskusili. 

7. razred

Sedmi razredi so se peš podali do ostankov rimske utrdbe na Lanišču, kjer so z učiteljico Antonijo in predstavniki turističnega društva začeli spoznavati rimljane. Obiskali so tudi vojni muzej, kjer so izvedeli kar nekaj zanimivih stvari.

8. razred

Kot so se furmani nekoč soočali s številnimi preprekami na svojih poteh, so morali tudi naši osmošolci  v sobi pobega, ki sta jo pripravili učiteljici Tinkara in Zala, premagati številne izzive. Tako so najprej dešifrirali navodila v skrivni pisavi, računali šifre, iskali napake v besedilih in tako naprej. 

Za mnoge pa je bil še večji izziv  postaviti most iz lesenih palčk, ne da bi uporabili kakršnokoli lepilo. Le najbolj vztrajnim in potrpežljivim je uspelo.

9. razred

Devetošolci so spoznavali turistično društvo Hotedršica in izvedeli kako je s turizmom v Hotedršici. Nato so se peš vrnili nazaj v šolo.

(Visited 158 times, 1 visits today)