Torek

6. razred

Danes je prva skupina šestošolcev spoznavala vahče (tradicionalne kruhke na Logaškem) in jih tudi zamesila ter spekla. Zanje so naredili tudi različne namaze. Izdelali so plakate o vahčih ter receptih za namaze, kar bodo predstavili jutri na degustaciji. Druga skupina je izdelovala deske, kamor bodo namazane kruhke jutri postavili.

7. razred

Danes so učenci preko različnih dejavnosti spoznavali življenje v času Rimljanov. Izdelali so tudi katapult in se preizkusili v tekmovanju.

8. razred

Drugi dan projektnega tedna smo  osmošolci s pomočjo turističnih vodnikov spoznavali zgodovino Logatca na terenu. Sprehodili smo mimo znamenitih logaških točk, ki so nekako povezane s furmani – pri Pupis, Lenasi, Ipavec, Dolšajn, Tolazzi … Izvedeli smo, katere vrste furmanstva poznamo, kakšna pravila so morali upoštevati, kateri poklici so bili povezani s furmanstvom in tako naprej. Poleg tega pa smo izvedeli, da je nekoč bilo v Logatcu letališče, kopališče in celo bolnišnica … Svoje vtise smo strnili na pohodu mimo Sekirice.

9. razred

Devetošolci so spoznavali turistično ponudbo, iskali možnosti njene razširitve in pripravili anketo.

(Visited 187 times, 1 visits today)