DSCN6508V soboto, 26. 12. 2015, ob dnevu Samostojnosti in enotnosti, smo se učenci POŠ Rovtarske Žibrše skupaj z učiteljico odpravili na obisk k predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju in si ogledali Predsedniško palačo.

Na vratih Predsedniške palače so nas pričakali častna straža in spremljevalci, ki so nas pospremili v notranjost. Ob vstopu sta nas takoj očarala pogled na ogromne kristalne lestence in prestiž celotne stavbe.

Predsednik nas je sprejel v svoji delovni pisarni. Tam je vsakemu posebej podal roko, se z nami pogovarjali in fotografiral, mi pa smo mu podelili skromna darilca, ki smo jih izdelali zanj.

Sledil je še voden ogled ostalih prostorov Predsedniške palače. Med drugim smo vstopili tudi v zlato dvorano, v kateri predsednik sprejema najpomembnejše goste, si ogledali knjižnico in zbirko daril, ki jih je dobil predsednik od pomembnih gostov. Ob odhodu smo videli še menjavo straže pred vhodom palače. Polni vtisov od nepozabne in neponovljive izkušnje smo se sredi popoldneva vrnili domov.

Več si lahko preberete na spletni strani POŠ Rovtarske Žibrše.    Posnetek (od 10.00 do 11.00)

 

Ana Žakelj

(Visited 102 times, 1 visits today)