Tudi z begunskimi otroki
Tudi z begunskimi otroki

Še ena uspešna sezona delovanja pevskih zborov na OŠ Tabor se počasi zaključuje. Vrhunec je doživela v petek, 27. maja 2016, z zaključnim koncertom, ki smo mu lahko prisluhnili v telovadnici OŠ Tabor. Letošnji koncert je bil v mnogih pogledih enkraten. Enkraten je bil zaradi velikega števila mladih pevcev – kar 141 je bilo vseh. Enkraten je bil tudi zato, ker so bili gostje koncerta begunci, starši in otroci Azilnega doma Logatec. Polna dvorana obiskovalcev jim je dobrodošlico izkazala z bučnim aplavzom.Skupaj z OPZ POŠ Hotedršica, Pevsko pripravnico, OPZ in MPZ OŠ Tabor in gostujočim Otroško-mladinskim zborom iz Zavratca so zapeli srčno v en glas: »Mi smo ta svet, mi smo otroci …« in marsikomu izvabili solze ganjenosti. Oba zborovodja, neumorna Zdravko Novak in Andreja Kržišnik, sta iz otroških grl izvabila ubrane zvoke različnih zborovskih skladb. Zbore so spremljale pianistke Janja Nagode, Andreja Kavčič in Tatjana Hladnik. Koncert je programsko zaokrožil glasbeni projekt ALI SLIŠIŠ ME, ki so ga pevci mladinskega zbora na pobudo zborovodje Zdravka Novaka pripravili ob letošnjem kulturnem prazniku. S projektom so sporočili, kako pomembno je razumevanje drugačnosti, sprejemanje različnosti in zbliževanje kultur. Takrat še niso vedeli, da bo OŠ Tabor vpisala otroke beguncev iz Azilnega doma Logatec. Besede ljubezni, sožitja, sodelovanja, so bile tudi sestavni del scenarija Branke Novak, tenkočutno pa so jih obiskovalcem podajale povezovalke Ema Prinčič, predstavnica učencev, Darja Merlak, predstavnica zaposlenih in Barbara Renčof, predstavnica staršev OŠ Tabor.

Napisali so pesem o svojem zboru
Napisali so pesem o svojem zboru

Kot je že v navadi, pa so na koncertu devetošolci  prejeli priznanje za osemletno prepevanje v šolskih zborih. Letos jih je bilo šest: Natalija Gantar, Loti Lapajne, Antonija Leskovec, Maja Pivk, Tilen Podobnik in Florijan Tomazin. Za njihov prispevek šolski kulturi so se jim zahvalili ravnateljica Miša Stržinar, predsednica KD Tabor, Bojana Levinger in zborovodja Zdravko Novak. Tudi pevci so se na svoj hudomušen način zahvalili svojemu dolgoletnemu zborovodji.

Prostovoljni prispevki, ki so jih številni obiskovalci koncerta nesebično darovali, pa bodo namenjeni delovanju Kulturnega društva Tabor za nadaljnje uspešno umetniško delo učencev na različnih kulturnih področjih. (avtor fotografij in videoposnetkov je Primož Sark)

Fotografije s koncerta

Tula tu, OPZ OŠ Tabor

Bojana Levinger

(Visited 65 times, 1 visits today)