IMG_7857Potresov ne moremo napovedati niti jih ne mremo preprečiti. Lahko pa se nanje vnaprej pripravimo. In to je bil eden od ciljev tehniškega dne na OŠ Tabor, ki smo ga izvedli v petek, 3.6.2016.  Ampak lepo po vrsti …

Učenci so se ta dan najprej  srečali s posebnimi gosti. Šolo je namreč obiskal policist  vodnik s psi. Predstavil je tri pse, ki opravijo marsikatera nevarna opravila in tako rešijo marsikatero življenje. Toda za to delo morajo biti posebej izurjeni, kar so pred učenci s svojo ubogljivostjo in spretnostjo tudi pokazali.

Na drugem koncu sta se z učenci srečala policista konjenika, ki s svojima konjema nadzorujeta in delujeta na področjih, kamor z avtomobili ne smemo ali ne moremo.

Poleg tega pa sta se s svojo opremo predstavila tudi policista, ki sta otrokom pripovedovala, kako so med drugim sprejemali begunce na južni meji, na kakšen način in čemu se opremijo v primeru večjih zborovanj in tako naprej.  Z radarjem smo preizkusili tudi, kako hitro tečejo nekateri naši starejši učenci. Zagotavljamo, da so se držali hitrostnih omejitev.

Ob 12.15 pa nas je po zvočniku opozorila pomočnica ravnateljice, da se je na območju Logatca »zgodil« potres in da moramo nemudoma zapustiti šolo. Seveda smo vedeli, da je to le vaja in da je na vrsti evakuacija. Toda tokrat je potekala naša šolska evakuacija nekoliko drugače. K šoli sta z glasno sireno pridrvel dve gasilski enoti, saj  sta morali poiskati pet »ponesrečenih« učencev in učiteljico. Po kratkotrajnem iskanju jim jih je uspelo najti. Ponesrečenim so lahko prvo pomoč nudile šolske bolničarke – učiteljice, ki so se za to posebej usposobile.  Nato so z reševalno akcijo nadaljevali gasilci.

Skratka  – v petek se je na OŠ Tabor  dogajalo veliko zanimivih stvari. Zahvala za uspešno akcijo gre logaškim policistom in gasilcem, ki vedno pomagajo in sodelujejo s krajem in šolo.

IMG_7815 IMG_7818 IMG_7822 IMG_7826 IMG_7832 IMG_7836 IMG_7840 IMG_7842 IMG_7847 IMG_7852 IMG_7853 IMG_7854

Barbara Facija

(Visited 157 times, 1 visits today)