img_846321. in 22. oktobra smo za pevce Mladinskega zbora organizirali tradicionalni Zborovski tabor. Namen tabora je spoznati zborovske skladbe za novo šolsko leto, »uglasiti zbor«, v katerega prihajajo novi pevci, učenci 6. razreda, in pevce navajati za zbrano, usmerjeno glasbeno delo. Na Taboru je tudi čas za družabnost, povezovanje pevcev, spoznavanje njihovih umetniških kvalitet, interesov in nadarjenosti. Tabor je tudi priložnost, da se zbor poveže v trdno celoto, v kateri velja »vsi za enega, eden za vse«. Zato je poseben del Tabora, ki ga pevci posebej težko čakajo, družabni zborovski večer, na katerem je bila osrednja točka »uradni« sprejem pevcev 6. razreda v pevski zbor. Letos je novih pevcev veliko, 19 jih je, skoraj tretjina 49-članskega zbora, ki ga imamo na šoli v šolskem letu 2016-17.

Za zborovski del Tabora smo skrbeli: korepetitorki Andreja Kržišnik in Branka Novak in zborovodja Zdravko Novak. Skrivnosti uporabe glasu, sodelovanje zbora in glasbenikov, so pevci spoznavali v srečanjih z gostujočimi glasbeniki. Z nami je bila nekdanja učenka OŠ Tabor Logatec, sopranistka Urška Šemrov in glasbeniki  Žan, Alenka in Eva, s katerimi bomo sodelovali v letošnji sezoni. Na zaključnem koncertu je zbor spremljala pianistka Bojana Škrlj.

Smo bili uspešni?

Odgovor je pozitiven. To smo pokazali na zaključnem malem koncertu za starše! To smo pokazali z naučenim glasbenim gradivom! To so pevci povedali tudi ravnateljici šole, ki se je udeležila zaključnega dela Tabora.

Hvala vsem, ki so sodelovali pri organizaciji in izvedbi Tabora (vodstvu šole, kuharici Heleni, čistilkam, učiteljicama spremljevalkama Simoni Peternelj in Milojki Rupnik).  Hvala staršem, da so pomagali s prevozi  in se udeležili zaključka Tabora.

Zbor se bo zdaj v okviru rednih in  še kakšne intenzivne vaje pripravljal na koncert, ki ga bo izvedel ob slovenskem kulturnem prazniku, od decembra dalje pa bodo pevci  začeli tudi  z učenjem skladb za Zborovski BUM 2017.

Fotogalerija 

Zdravko Novak, zborovodja

(Visited 205 times, 1 visits today)