dsc_01482. decembra 2016 smo že tradicionalno na OŠ Tabor pripravili  novoletno tržnico – tokrat v znamenju multikulturnosti. Priprave na ta dogodek, ki ga šola organizira z namenom zbiranja prispevkov za Šolski sklad, so potekale že vse od začetka šolskega leta. Vodja tržnice ga. Marija Jereb Lukan in njena pomočnica, ki obenem vodi tudi Šolski sklad, ga. Mateja Podgornik, sta vsem zaposlenim že septembra določili smernice, po katerih smo skupaj z učenci iskali nove ideje za predstavitev različnih držav in za izdelavo izvirnih izdelkov, ki bi prepričali obiskovalce za nakup. Tako je v treh mesecih nastala vrsta zanimivih izdelkov, ki so jih učenci skupaj s svojimi učitelji izdelovali na tehniškem dnevu, pri razrednih urah, pri pouku in v prostem času. Prvič smo na tržnici organizirali tudi srečelov.

Poleg prodaje izdelkov in srečelova so se razredi predstavili tudi s kulturno točko, povezano z državo, ki so si jo izbrali. Obiskovalci so si na tržnici tako lahko ogledali značilnosti posameznih držav in na stojnicah kupili raznovrstne izdelke: kazala za knjige, gumbe, tople nogavice, adventne venčke, šale, voščilnice, zeliščne kreme, mila in čaje, koledarje, ptičje hišice in velik izbor okrasnih in uporabnih predmetov. Da so si obiskovalci od nakupovanja zanimivih izdelkov lahko malce odpočili, so poskrbele bogate stojnice s ponudbo hrane in pijače, ki so bile ves čas tržnice tudi najbolje obiskane. Tudi kulturni program je bil prilagojen letošnji temi. Poleg nastopa OPZ so si obiskovalci ogledali in prisluhnili zanimivim točkam, ki so bile povezane z državami, ki so si jih izbrali in prav vsi nastopajoči so si za svoj nastop prislužili močan aplavz.dsc_0184

Da je tudi letošnja tržnica uspela, smo zaslužni prav vsi: vodstvo šole, strokovni delavci, tehnično osebje, učenci, njihovi starši, številni donatorji in tudi vsi, ki so nam z nakupom izdelkov ali prostovoljnimi prispevki pomagali napolniti naš šolski sklad in s tem pomagali še kakšnemu našemu učencu več, da se bo lahko udeležil dejavnosti, ki si jih brez pomoči ne bi mogel in da bodo učenci deležni še kakšnega novega učnega pripomočka, ki bo pripomogel k temu, da bo naša osnovna dejavnost, pouk, še boljša, še bolj zanimiva.

Slike si oglejte v galeriji slik.

B.Levinger

 

 

 

(Visited 108 times, 1 visits today)