Letošnja valeta, s katero so se od osnovnošolskih klopi poslovili devetošolci generacije 2002, je bila v znamenju filma.  Za temo valete so se odločili že pred prvomajskimi počitnicami. Mesec maj in junij pa sta bila zaznamovana z vsakodnevnim snovanjem in načrtovanjem prireditve, s katero se je 51 učenk in učencev devetega razreda želelo posloviti od šole, učiteljev,ostalih zaposlenih na šoli, od pomembnih gostov in pokazati svojim staršem, da so pripravljeni na nove izzive, ki jih čakajo na srednjih šolah.

Prireditev je potekala kot snemanje filma, na katerem so imeli glavno besedo režiser, njegov pomočnik in štirje povezovalci. Vodili so nas skozi program, ki je obsegal filmski predstavitvi obeh oddelkov, dve plesni točki, šaljivo gledališko točko, svoje videnje učencev sta predstavili tudi razredničarki, seveda pa ni šlo brez tradicionalne predaje ključa, v kateri je bil letos boljši 8. a razred. Najslovesnejši del valete je vsako leto podelitev priznanj in nagrad, ki doseže svoj vrh s podelitvijo županovih petic. Letos so najprestižnejše nagrade prejeli: Matej Hodnik, Pia Munih, Tina Elizabeta Romih, Rebeka Albreht, Matic Gostiša, Karin Jereb in Jure Zupančič. Poleg župana Berta Menarda sta devetošolce nagovorila tudi ravnateljica Miša Stržinar in predstavnica staršev Heidi Klavžar.

Devetošolci so se s skromnimi darilci zahvalili vsem zaposlenim in svojim staršem in potem so združeno zapeli »Gremo mi po svoje«, se še zadnjič skupaj fotografirali, se družili s svojimi starši in učitelji in odšli vsak po svoji poti novim dogodivščinam naproti. Želimo jim veliko uspeha in da bi dosegli cilje, ki so si jih zastavili.

Slike…

Bojana Levinger

(Visited 258 times, 1 visits today)