Tako je bilo naslov prireditve ob slovenskem kulturnem prazniku, ki ga je 9. februarja 2018 v dvorani KS Tabor s svojim koncertom obeležil Mladinski pevski zbor OŠ Tabor pod taktirko zborovodje Zdravka Novaka. Koncert je bil nadgradnja prireditve, ki jo je zborovodja z MPZ pripravil za učence OŠ Tabor na dan pred kulturnim praznikom. Večerno petkovo prireditev je scenaristično in režijsko oblikovala Branka Novak.

Prireditev sta povezovala učenec Matic Malovrh in učiteljica Milojka Rupnik. Rdeča nit prireditve je bila umetnost, ki nas vse povezuje, pa naj bo to poezija, likovna podoba ali glasba. Umetnost in kultura sta že dolga leta prepoznavna kakovost OŠ Tabor. Dokaz za to  so številni učitelji naše šole, ki so v preteklosti prejeli Februarsko priznanje za kulturo v občini Logatec in  veliko število bivših učencev naše šole, ki so tudi danes v svojem poklicu povezani z umetnostjo. Slavnostni govor na prireditvi je letos pripadel bivši učenki OŠ Tabor, arhitektki, oblikovalki in klekljarici Anji Petek. OŠ Tabor jo je s svojim odličnim delom na področju kulture vzpodbudila, da se je odločila za poklic, povezan z umetnostjo in kulturo. Enako velja za pianista Miho Nagodeta, ki že vrsto let sodeluje s svojim nekdanjim mentorjem zbora in učiteljem glasbe.

 Pevci MPZ so nas kljub odsotnosti velikega števila članov  razveselili z ubranim petjem, kar dokazuje, da so zares dobri. Letos so v goste povabili dve solistki, bivšo učenko OŠ Tabor, Urško Šemrov, in odlično jazz pevko Marjeto Prudič. Obe sta z odličnim petjem popestrili koncert. Poseben pečat  prireditvi pa je dal učenec Matevž Špacapan, član MPZ, izvrsten bobnar, ki je tudi na koncertu navdušil občinstvo. Prireditev so obogatili recitatorji, Pia Marija Strle, Ema Klavžar in Samo Boben, ki sta prebrala literarne prispevke učencev, po izboru mentoric Barbare Facija in Bojane Levinger, preko projekcije pa so obiskovalci lahko občudovali likovne podobe, ki jih je izbrala mentorica Nataša Černič.  Že vrsto let nesebično s svojim tehničnem znanjem pomaga g. Filip Rupnik. Zvesta publika se je tudi na ta februarski petek odzvala z močnimi aplavzi vsem sodelujočim. V kratkem nagovoru se je zahvalila tudi ravnateljica Miša Stržinar.

Celota, s katero so vsi zadovoljni, se zgodi, ko se lahko naslonimo drug na drugega in ustvarimo nekaj novega s skupnimi močmi.  In tudi letos je bilo tako. Upamo, da še mnogokrat …

Foto: Primož Sark
Fotogalerija

Bojana Levinger

(Visited 98 times, 1 visits today)