Otroški pevski zbor OŠ Tabor nas je tudi v tem šolskem letu razveselil s prekrasnim samostojnim koncertom. Letos smo pevce po dolgih letih poslušali v telovadnici OŠ Tabor, saj dvorano KS Tabor prenavljajo. A nič ne de. S koncerta smo vsi obiskovalci, kot že ničkolikokrat doslej, odhajali s prepričanjem, da smo ponovno izpolnjeni s prepričljivim petjem dobitnika zlatega priznanja z odliko lanskega regijskega tekmovanja otroških zborov. Generacije pevcev se glede na njihovo starost menjajo, a ohranjajo svojo kakovost. Za to je zagotovo najbolj zaslužen njihov zborovodja Zdravko Novak. Skupaj z Branko Novak, scenaristko in režiserko, je ponovno poskrbel za še en nepozaben glasbeni večer. Popestrile so ga plesalke plesnega krožka OŠ Tabor, pod mentorstvom Nataše Vidmar, plesalke plesnega društva Petka in baletka, devetošolka Sara Vince. Skladbe, ki jih izvaja naš OPZ Tabor, zagotovo ne bi zvenele tako dobro brez izvrstnega, dolgoletnega pianista Mihe Nagodeta, bivšega učenca OŠ Tabor.

Glasbeni venček petja in plesa  je v čudovito celoto povezala Darja Merlak, učiteljica OŠ Tabor, tudi sama velika ljubiteljica kulture. Prisluhnila sem komentarjem staršev, ki so prišli pogledat svoje otroke. Skupni imenovalec vseh je, da so veseli, da njihovi otroci uživajo v zborovski dejavnosti, katere neumorni  vodja je zborovodja Zdravko Novak.

 OŠ Tabor je bila pobudnica in prva organizatorka pevskih revij šolskih zborov. Ker bo letos petdeseta revija šolskih zborov in ker je prvo revijo organizirala prav OŠ Tabor ( takrat OŠ Gorenji Logatec), smo na to zelo ponosni in upamo, da se bodo tudi starši, ki že mnogo let nesebično podpirajo to dejavnost šole, udeležili te revije. Zelo lepo je bilo videti tudi bivšega učenca OŠ Tabor, Tilna Podobnika, ki še vedno rad priskoči na pomoč s svojim tehničnim znanjem in z zanosom spremlja delo zborov, katerih član je bil tudi sam.

Vsi obiskovalci prireditve smo začutili pripadnost pevcev svojemu zborovodju, njihovo veselje do petja in nastopanja. Naj še dolgo ostane tako!

Fotogalerija (AVTOR FOTOGRAFIJ: Primož Sark)

Bojana Levinger

(Visited 255 times, 1 visits today)