26. aprila 2018 se je z zaključno prireditvijo za učence vseh treh logaških osnovnih šol v logaškem Narodnem domu končalo letošnje tekmovanje za bralno značko. Kot že nekaj let zapovrstjo je bil pokrovitelj prireditve župan Občine Logatec Berto Menard, za organizacijo pa je bila letos zadolžena OŠ Tabor.

V goste smo povabili priljubljenega slovenskega mladinskega pisatelja  Primoža Suhodolčana. Po njegovi knjižni uspešnici Košarkar naj bo so lani posneli tudi prav tako zelo uspešen film. Prireditev je otvorila  povezovalka Mika Umer Windschnurer,  igralci Matic Malovrh, Jakob Leskovec, Martina Čerin in Sara Potočnik pa so zaigrali prizor iz prej omenjene knjižne uspešnice in dodobra ogreli publiko in pisatelja. Več kot pol ure je povabljeni pisatelj stresal domislice in šale in do solz nasmejal skoraj polno dvorano Narodnega doma. Mladim bralcem se je že takoj na začetku prikupil z besedami, da bo govoril o vsem drugem, samo o knjigah ne. Tako smo izvedeli veliko o njegovih poškodbah glave, kar 33 jih je srečno preživel, o njegovi zaljubljenosti, ko je še hodil v osnovno šolo in o drugih dogodivščinah, ki so nas nasmejale, tako da je ura z njim zelo hitro minila. Učenci so se Primožu Suhodolčanu navdušeno pridružili na odru, da so skupaj posneli skupinsko fotografijo, kdor je želel, je dobil tudi njegov avtogram.

Po kulturni prireditvi smo se učenci in mentorji v duhu knjige in filma Košarkar naj bo odpravili na zunanje košarkarsko igrišče OŠ 8 talcev, kjer so fantje uživali v igranju košarke, dekleta pa so jih gledala in vzpodbujala.

Upamo, da so mladi bralci v tem kulturno-športnem dogodku uživali in da bodo tudi v prihodnje radi segli po knjigi, ne zato, ker bi jih k temu kdo silil, ampak predvsem zaradi tega, ker si bodo to sami želeli. Čestitke vsem, ki so tudi letos z opravljeno bralno značko dokazali svojo ljubezen do branja knjig  in na svidenje spet prihodnje leto.

Fotografije

Bojana Levinger

(Visited 73 times, 1 visits today)