Na prvi junijski dan je v telovadnici OŠ Tabor ponovno zazvenela zborovska pesem. Okrog 150 pevcev, ki je v tem šolskem letu prepevalo  v šolskih zborih centralne in obeh podružničnih šol,  je tudi letos na zaključnem koncertu  prepevalo za sklad. Zbori so prikorakali na prizorišče ob spremljavi skupine  tolkalistov  Sestavljali so jo Maj Kocen, Jakob Leskovec, Lucijan Nagode, Borut Hodnik in Miha Kokalj. Voditelji prireditve, ki so tudi tokrat zastopali starše (Martin Hladnik), zaposlene (Anita Čretnik) in učence (Matic Malovrh) so na oder najprej povabili pevce Pevske pripravnice OŠ Tabor z zborovodkinjo Lariso Preglau. Zborček najmlajših pevcev je dodobra ogrel polno dvorano obiskovalcev koncerta. Naslednji štirje zbori pa so nastopili pod taktirko zborovodje Zdravka Novaka in ob spremljavi pianista Mihe Nagodeta. Prvi je nastopil OPZ POŠ Rovtarske Žibrše, za njimi pa še OPZ POŠ Hotedršica, ki je vsako leto boljši in mu je letos po mnenju strokovne spremljevalke na jubilejni občinski pevski reviji uspelo doseči regijsko raven. Sledila sta še nastopa OPZ in MPZ OŠ Tabor. Oba zbora sta letos kot edina v občini dosegla državno raven. Otroški zbor je zapel skladbo logaškega glasbenega ustvarjalca Franca Pupisa, ki je bil prav tako gost prireditve, kot bivši zborovodje zborov, Marcel Štefančič, Primož Sark in Andreja Kržišnik.

Ravnateljica OŠ Tabor Miša Stržinar in predsednica Šolskega sklada Mateja Podgornik sta se zahvalili vsem nastopajočim in vsem snovalcem koncerta, staršem za vso podporo. Zahvalili sta se tudi  drugim podpornikom sklada, še posebej predstavnikom Rotary klubov iz Logatca in Ajdovščine za njihove prispevke v šolski sklad.  Predstavniki obeh klubov so se prav tako udeležili koncerta in bili nad njim navdušeni.

Že tradicionalno so na prireditvi priznanja za  prepevanje v šolskih zborih skozi vsa leta šolanja prejeli devetošolci: Ema Klavžar, Matic Malovrh, Klara Gantar, Neja Bogataj, Borut Hodnik, Ana Žele, Sara Vince, Maša Menart, Ana Smole in Lea Podobnik. Priznanja sta jima podelila zborovodja Zdravko Novak in ravnateljica Miša Stržinar. Seveda so se tudi pevci zborovodji zahvalili za vse lepe skupne preživete trenutke.

Da je zvočno vse potekalo, kot je treba, je poskrbel Tilen Podobnik, bivši učenec naše šole. Nad celotno prireditvijo pa je tako kot že vrsto let skrbno bdela scenaristka in režiserka koncerta Branka Novak.

Zaključni koncert je bil tudi letos koncert z dobrodelno noto. Skupaj smo zbrali 275,45 evrov. Hvala vsem in na svidenje prihodnje leto.

Fotogalerija (avtor fotografij Primož Sark)

Bojana Levinger

(Visited 110 times, 1 visits today)