12. in 13. oktobra je naša šola postala zborovska vadnica mladinskega pevskega zbora. 40 pevcev zbora se je udeležilo dvodnevnega intenzivnega dela, ki je bilo namenjeno učenju večglasja in poenotenju zvočne barve zbora. Pevci so se učili tudi pravilne pevske drže in sproščenega nastopanja. Ob koncu smo bili zadovoljni vsi, pevci in učitelji. Na prvo mesto med skladbami, ki smo se jih učili, so pevci postavili priredbo legendarne skladbe skupine The Beatles Across The Universe. Beri naprej

Veliko dela v okviru vikenda smo zborovodja in korepetitorki Nina in Andreja namenili pravilnemu dihanju, petju vokalov, izenačevanju pevskih registrov. Urnik je omogočal tudi veliko časa za sproščanje, motivacijo in povezovanje pevcev v trdnejši organizem. S prireditvijo Zborovski pevci za zborovske pevce smo spoznali mnoge skrite talente pevcev. Igrali so na različna glasbila in se predstavili s petjem.

Posebno doživetje je bil koncert izvrstnega logaškega glasbenika Maria Kurtjaka. Pevcem je pripovedoval glasbi in kitari, skoraj niso mogli verjeti dejstvu, da vrhunski glasbenik vsak dan vadi osem in več ur. Pred spanjem smo gledali še film o tem, kako je glasba spremenila življenje dečkom v strogem internatu (Zboristi)  in noč preživeli v telovadnici šole.

Nedeljo smo začeli skupaj s sopranistko, pevko Zbora Slovenske filharmonije, Urško Šemrov, potem pa se lotili še zadnjih skladb, ki smo jih imeli na seznamu. Do konca vikenda smo prepeli vse skladbe in bili presenečeni – ko smo partiture skladb zložili drugo poleg druge, je bila skupna dolžina partitur 14 m. Wow!

Hvala vodstvu šole in vsem sodelavcem, ki so vsak na svoj način pomagali pri uspešnosti dejavnosti. Pevci bomo še naprej skrbno delali, prvič boste zbor lahko slišali  peti 1. decembra na medgeneracijskem koncertu v Narodnem domu v Logatcu.

Zborovodja Zdravko

(Visited 22 times, 1 visits today)