Bralno značko je uspešno opravilo 389 učencev (od 572), kar je 68 %. Naziv bralnega viteza oz. vitezinje pa je dobilo 113 učencev. Letos smo imeli tudi 22 zlatih bralcev. J

Učenci, ki so opravili bralno značko v letošnjem ali prejšnjem šolskem letu (lani je prireditev odpadla), so bili nagrajeni z druženjem z Nikom Škrlecom. Nik je igralec, Youtuber, voditelj oddaje Sobotni krompir, bivši voditelj kviza MSC, državni prvak v pomnjenju, rekorder v recitiranju decimalk števila π in (še neuradni) rekorder v sestavljanju rubikovih kock pod vodo z enim vdihom.

Starejšim učencem je predstavil tehniko, kako si hitro in enostavno zapomnijo ime in priimek osebe, ki jo prvič srečajo. Povedal jim je o svojem delu v gledališču, zavrtel nekaj zanimivih odlomkov iz svojih predstav ter povedal več o svoji spletni karieri. Mlajšim učencem je predstavil delo igralca, pokazal, kako se je naučil žongliranja, in povedal več o svojem papagaju Nacetu. Njegovo sporočilo je, da nas radovednost in raziskovanje lastnih interesov lahko pripeljeta neskončno daleč. In če se želimo v šoli in v življenju naučiti nečesa novega, moramo začeti počasi in preprosto.

Hvala šolskemu skladu, ki je prireditev financiral.

Nataša Grom,

knjižničarka

(Visited 147 times, 1 visits today)