Spoštovani starši!

Osnovna šola Tabor Logatec ima bogato tradicijo zborovskega petja. Že tretje šolsko leto zapored pa nam je zaradi koronavirusne krize delo z mladimi pevci bistveno oteženo ali celo onemogočeno. Povratek v pevsko »normalo« bo težak, saj je glasbeni razvoj zastal. Tako so hitro odraščajoči in razvijajoči se pevski glasovi prikrajšani za vodeno in nadzorovano kontinuirano vajo, predvsem pa učenci niso deležni tako pomembnega elementa, ki je pomemben za razvoj občutka za večglasno petje kakor za razvijanje socialnih veščin, kot je skupinsko muziciranje, prepevanje s svojimi vrstniki v zboru.  

Luč na koncu tunela se vendarle prižiga in z upanjem zremo v bližnjo prihodnost, ko bomo življenje lahko kaj kmalu vrnili na stare, ustaljene tire. S tem namenom organiziramo pevski vikend, ki bo služil kot odličen uvod v ponovno druženje učenk in učencev različnih starosti, ki jih druži ljubezen do glasbe, petja.

Prvenstveno je namenjen pevkam in pevcem Mladinskega pevskega zbora (MPZ) in vsem tistim, ki bi se zboru radi pridružili (učenci 6. – 9. razreda), dobrodošli pa tudi vsi bodoči člani MPZ (učenci 5. razredov).

Pevski vikend je načrtovan z namenom intenzivnih vaj, v okviru katerih bi v grobem zastavili in postavili pevski repertoar, ki bi ga do konca šol. leta nato izpilili v šoli in se na koncu tudi predstavili poslušalcem z javnim nastopom. Poleg intenzivnih vaj je za učence zelo pomembna izkušnja »izleta v neznano«, ki deluje kot močno motivacijsko sredstvo, tudi kot nagrada za vestno delo v okviru pevskega zbora. Dobrodošlo je tudi muziciranje v prostorih zunaj šole, sprememba okolja. Izkušnje namreč kažejo, da se učenci v veliki večini zelo sprostijo izven šolskega okoliša in so tako bolj dojemljivi za ustvarjanje.  

Poleg uradnega dela bo čas namenjen tudi sproščenemu neformalnemu druženju, spoznavanju in sprejemanju novih članov v pevski zbor ter na ta način navezovanju stikov in utrjevanju medsebojnemu osebnih odnosov.  

Pevski vikend bo izveden v CŠOD Čebelica (Trebnje) 8. – 10. 4. 2022. Odhod bo v petek takoj po pouku, prihod domov bo v nedeljo po kosilu.

Za stroške izvedbe pevskega vikenda je poskrbljeno, saj smo za izvedbo dotičnega nadstandardnega programa prejeli donacije.

Vsi pevci bodo prijavnice za pevski vikend prejeli pri učitelju Simonu Šubicu. V tednu od 14. – 18. 3. (točen termin sporočimo naknadno) bo za starše udeležencev pevskega vikenda organiziran informativni sestanek preko MS Teams.

dodatne informacije simons@os-tabor.si

(Visited 150 times, 1 visits today)