V torek, 29. 3. 2022 je na OŠ 8 talcev Logatec potekal regijski Otroški parlament, kjer so sodelovale šole OŠ Košana, OŠ Cerknica, OŠ A. M. Slomška Vrhnika, OŠ 8 talcev Logatec in naša, OŠ Tabor Logatec.

Tema Otroškega parlamenta je bila zopet Moja poklicna prihodnost. Učenci parlamentarci so ostalim prisotnim najprej predstavili, o čem so debatirali na medobčinskem parlamentu (šole A. M. Slomška Vrhnika, OŠ 8 talcev Logatec in OŠ Tabor Logatec), nato pa so debatirali še v mešanih delavnicah in odgovarjali na izpostavljene teme in vprašanja, ki so jih pripravile mentorice.

Sledila je predstavitev ugotovitev z delavnic in debata med vsemi 17 učenci parlamentarci. Izmenjevali so svoja mnenja ter bolj ali manj uspešno in konkretno zagovarjali svoja stališča.

Ob koncu srečanja so sledile še medsebojne volitve v državni Otroški parlament, ki bo potekal v Državnem zboru RS v Ljubljani 11. aprila 2022. Predstavnici naše šole, Hani Bajc, se ni uspelo uvrstiti na ta dogodek.

Zanjo je bil dogodek – regijski parlament – predvsem prijetna izkušnja z namenom druženja, spoznavanja novih in starih prijateljev.

Na ravni šole smo se z učenkami Rebeka Zajec, Ajda Rupnik in Hana Bajc večkrat srečale in pripravile plakat na temo ter si ob tem izmenjale nekaj izkušenj. Bolezen je preprečila, da bi se regijskega parlamenta udeležile vse tri.

Prilagamo fotografijo našega plakata in dve fotografiji z regijskega Otroškega parlamenta.

mentorica Jasna Habjan

(Visited 68 times, 1 visits today)