V torek, 25. oktobra 2022, smo se po pouku učenci izbirnega predmeta retorika in nekateri učenci 7. a razreda odpravili na RTV Slovenije v Ljubljano.

Pričakovali smo, da bomo videli ozadje snemanja kakšne oddaje. Skrivaj smo želeli spoznati znane televizijske osebnosti in jih kaj vprašati.

Sprejel nas je producent oddaje Osvežilna fronta, gospod Denis Miklavčič. Popeljal nas je po prostorih televizije in nam predstavil ozadje snemanja. V maski so ravno pripravljali Roka Bohinca, ki si je vzel čas tudi za nas. Povedal je, da je v igralskih vodah že nekaj časa, dejal pa je tudi, da se ima za komika in ne za igralca. Pridružil se nam je tudi Jernej Kogovšek, ki ga poznamo tudi iz drugih televizijskih oddaj.

Priložnost smo imeli videti tudi vajo pred snemanjem za oddajo Osvežilna fronta. Dovolili so nam, da preizkusimo green screen. Osebje je bilo zelo prijazno.

Čas nam je hitro minil. Veseli bi bili, če bi lahko skupaj odigrali kakšen odlomek. Kaj pa veste? Morda nas to čaka ob naslednjem obisku.

Učenci IP retorika

Barbara Facija

(Visited 364 times, 1 visits today)