Z učiteljico sosednje šole sva letos pripravili projekt, s katerim želimo spodbuditi otroke in druge občane h gibanju. Obenem pa bodo spoznavali tudi našo občino. Vsak mesec se boste lahko odpravili na enega od sedmih izbranih logaških hribov in zbirali štampiljke v posebni knjižici Logaških 7, ki jo bodo prijavljeni šolski otroci brezplačno prejeli v šolah, ostali pa jo lahko dobite po simbolični ceni pri meni ali pa v ponedeljek, 25. 9. 2023, na stojnicah osnovnih šol na Cankarjevi cesti (Dan brez avtomobila).

Zanimanje otrok vseh treh šol je veliko, kar nas zelo veseli. Če še niste naročili knjižice pri razredniku in bi jo otrok želel imeti, to storite čimprej. Ko zberemo vsa naročila, knjižice ponovno natisnemo, nato pa jih razdelimo otrokom, ki bodo oktobra že lahko obiskali prvega od sedmih izbranih hribčkov in zaslužili prvo štampiljko.

Na prvi izbrani hrib – razgledišče pod Srnjakom se lahko 7. oktobra odpravite tudi s Turističnim društvom Logatec, ki organizira nočni pohod. Prijave so obvezne (turisticnodrustvologatec@gmail.com ali 030 435 924).

Veliko užitkov v spoznavanju naše domače pokrajine vam želim.

Nataša Vidmar

(Visited 316 times, 1 visits today)