Pevci OPZ OŠ Tabor in njihovi gostje, OPZ POŠ Hotedršica, so nas v petek, 21.aprila 2017 presenetili s pravo glasbeno križanko. Izbrali so jo za rdečo nit svojega letnega koncerta, ki ga je skupaj s scenaristko in režiserko prireditve Branko Novak, zasnoval zborovodja Zdravko Novak. V zborovskem programu smo slišali najprej pet skladb v izvedbi OPZ POŠ Hotedršica. V njem pojejo sama dekleta in čeprav jih ni veliko, so njihovi glasovi zazveneli suvereno in nam pobožali srce.

OPZ OŠ Tabor pa je izvedel kar sedem skladb, med njimi so bile tudi tri, s katerimi se bodo predstavili 20. maja na regijskem tekmovanju. Uvrstitev nanj so si vsekakor zaslužili in prepričani smo, da nas bodo na tekmovanju dostojno zastopali. Med zborovskimi skladbami sta nas skozi glasbeno križanko hudomušno vodila voditelja, pevca mladinskega zbora, Mika Windschnurer in Samo Boben, ki sta se med drugim tudi veselila, da bo naslednje šolsko leto mladinski zbor spet bogatejši za lepo število pevcev, ki bodo s prehodom v 6. razred zapustili otroški zbor in se pridružili mladinskemu. Predstavila pa sta nam tudi šest mladih instrumentalistov, učencev OŠ Tabor in Glasbene šole Logatec. Na svoja glasbila so nam zaigrali: Anže Lampe na harmoniko, Lea Tiara Celarc na fagot, Ana Pivk na klavir, Neja Nagode na violino, Lucija Stojko na kitaro in Gašper Kokalj na klarinet. Oba zbora in glasbenike je na klavirju spremljal Miha Nagode.

S pomočjo zvestih sodelavcev, Tilna Podobnika, ki je skrbel za ozvočenje, neutrudnega hišnika KS Tabor, Filipa Rupnika, učiteljice Darje Rupnik, ki je z učenci OPB izdelala slikovito sceno, so pevci glasbeno križanko uspešno rešili. Vsem skupaj se je zahvalila tudi ravnateljica Miša Stržinar. Za konec sta se na odru združila oba zbora in družno zapela še zadnjo skladbo večera. Še enkrat več smo preživeli lep glasbeni večer. Glasbeniki in glasbila so naša srca napolnili z dobro glasbo.

Fotogalerija

Bojana Levinger

(Visited 104 times, 1 visits today)