Letošnji zaključni koncert zborov OŠ Tabor, POŠ Hotedršica in Rovtarske Žibrše, ki je bil 26. maja, sta si snovalca prireditve Branka Novak in zborovodja Zdravko Novak zamislila kot prehajanje med notami – OD OSMINKE DO CELINKE. Na odru so se tako zvrstili najmlajši pevci, ki prepevajo v Pevski pripravnici OŠ Tabor in premierno zborček POŠ Rovtarske Žibrše, oba pod zborovodskim vodstvom Andreje Kržišnik.

S svojimi odlično odpetimi skladbami so dodobra ogreli obiskovalce koncerta, ki so popolnoma napolnili šolsko telovadnico. Sledili so nastopi zborov, ki jih vodi zborovodja Zdravko Novak. Prvi je nastopil OPZ POŠ Hotedršica, ki ga sestavljajo sama dekleta, z bučnim aplavzom pa smo vsi pospremili nastop OPZ OŠ Tabor, saj so letos nastopili kot pravi zmagovalci. 20. maja so si namreč na regijskem tekmovanju v Šentvidu pri Stični pripeli zlato priznanje z odliko. Zborovski večer je zaključil MPZ OŠ Tabor, ki je letošnjo zborovsko sezono tudi začel. Vse zbore je na klavirju spremljal Miha Nagode.

Že tradicionalno so na prireditvi priznanja za  prepevanje v šolskih zborih skozi vsa leta šolanja prejeli devetošolci. Letos so to: Petja Škrubej, Lucija Treven, Rebeka Albreht, Manca Čuk, Karin Jereb, Matej Hodnik, Klemen Pirc, Maks Požarnik Vavken in Matej Mlinar. Priznanja sta jima podelila zborovodja Zdravko Novak in ravnateljica Miša Stržinar. Seveda so se tudi pevci zborovodji zahvalili na svoj hudomušen način. Koncert so popestrili tudi trije harmonikarji, vsi devetošolci: Jošt Gantar, Klemen Pirc in Žan Marolt. Letos so že tretjič zapored prireditev vodile tri povezovalke: učence je zastopala petošolka Zoja Petrovčič Renčof, starše Tanja Plohl in zaposlene Bojana Levinger. Notno sceno je oblikovala in s svojimi učenci izdelala Irena Sivec Maglica, da je zvočno vse potekalo, kot je treba, sta poskrbela Tilen Podobnik in Peter Bezek.

Zaključni koncert je bil letos z nastopom kar petih zborov prava mala pevska revija z dobrodelno noto, saj smo zbirali sredstva za Šolski sklad. Predsednica sklada Mateja Podgornik se je vsem zahvalila za prispevke in povedala, da je sodelovanje med zbori in skladom vzajemno in da upa, da bo tako tudi v prihodnje.

Poslovili smo se s Slakovo skladbo Čebelice, ki so jo zapeli vsi zbori skupaj, pridružili so se nam tudi obiskovalci koncerta z županom Bertom Menardom na čelu.

Fotogalerija

Bojana Levinger

(Visited 27 times, 1 visits today)