20. in 21. oktobra smo v OŠ Tabor izvedli ZBORovski tabor za pevce mladinskega zbora. Program dejavnosti na taboru je bil prilagojen ciljem dela zbora v letošnjem šolskem letu. Na taboru so zboristi spoznavali skladbe različnih glasbenih zvrsti (ljudska, pop, operna, sodobna, jazz …). Pri tem smo jim pomagali zborovodja, korepetitorki Andreja in Branka in gostji, sopranistka Urška in jazz pevka Marjeta. Del ustvarjalno-poustvarjalnega umetniškega dela na taboru smo ob koncu tabora predstavili staršem pevcev. 

Poleg razvoja pevskih sposobnosti, sodelovanje v zboru krepi tudi samozavest, omogoča učenje komunikacije in širitev socialnih mrež. Sodelovanje v zboru je timsko delo, razvija sodelovanje med pevci tako v glasbenem kot tudi v družabnem smislu. Pri tem gre za združevanje različnosti v en kolektiv za dosego skupnega cilja. Vsak član kolektiva je pomemben in prispeva svoj delež k skupni sliki. Za doseganje pozitivnih učinkov sodelovanja v pevskem zboru, smo na taboru poleg zborovskih vaj pripravili in izvedli sprostitvene in športne dejavnosti, družabni večer, na katerem so se predstavili novi pevci – učenci 6. razredov, prespali smo skupaj, se učili spoštovanja različnosti in spodbujali drug drugega, pokazali kaj vse znamo poleg petja in na koncu pripravili kratko predstavitev dosežkov za starše. Zelo uspešno smo izvedli vse načrtovane dejavnosti, glasbeno smo zelo napredovali, kar boste lahko slišali tudi na katerem od naših nastopov.

Hvala vodstvu OŠ Tabor, da je omogočilo Zborovski tabor. Hvala zaposlenim na šoli, ki so pomagali pri izvedbi, prav posebej še učiteljicama Milojki in Ani, ki sta s pevci preživeli noč. Zahvala gre tudi staršem, ki ste prišli na zaključek tabora in pevce nagradili z iskrenimi aplavzi.

Fotografije s tabora si oglejte v Fotogaleriji.

Zdravko Novak, zborovodja

(Visited 375 times, 1 visits today)