Projekt 365 dni TELOVADIMO VSI smo pripravili sodelovanju z FŠ in ZDŠPS, tudi z vednostjo in soglasjem MIZŠ. Ravno strokovnjaki iz Fakultete za šport so pred kratkim objavili študijo, ki prikazuje da so slovenski otroci med karanteno strašansko nazadovali na področju gibanja, telesnih aktivnosti in športa. To je dokazano največji upad gibalne učinkovitosti slovenskih otrok v zgodovini. Ti podatki kličejo k takojšnjimi sistemskimi ukrepi, katere ponuja tudi naš projekt.
Ignoriranje dane situacije lahko vodi v nastanek korona generacije, torej otroci, ki bodo imeli velike zdravstvene težave in bodo učno manj uspešni, pravi Gregor Starc iz FŠ.

Predvsem v času pouka na daljavo, ob tako poraznih in zaskrbljujočih najnovejših rezultatih testiranj osnovnošolskih otrok, predlagamo umestitev  projekta v redne aktivnosti ob pred začetkom pouka, med glavnim odmorom in ob začetku zadnje ure. Več elementov govorijo projektu v prid, gibanje, zdravje, zabava, socializacija, komunikacija, vodenje, izvirnost, odgovornost, prevzemanje vsakodnevnega vodenja  in izvajanja projekta s strani mladih, angažiranost in vključenost celega razreda v izvajanju in tudi vodenje projekta.

Zato si želimo, da čim več šol ponotranji naš projekt in s tem pomaga preprečiti nastanek korona generacije. Po svoji lastni želji lahko projekt nadgradite in mu dodate nove, inovativne elemente.
Pomembno je zavedanje, da je to projekt, ki je zelo potreben in je ravno narejen za ta obdobje, čeprav je nastal že pred korono.

Več o raziskavi si lahko preberete na naslednji povezavi: 
Šokantni rezultati: Naši otroci v karanteni postali debeli zapečkarji – Delo

Več o projektu je na voljo na naši spletni strani: 
365 dni TELOVADIMO VSI
 
Želimo vam vse lepo in dobro!

Vaša ekipa
365 dni telovadimo vsi

(Visited 516 times, 1 visits today)